SREDNJE STROKOVNO IZOBRAŽEVANJE
Program: GASTRONOMIJA IN TURIZEM· (240 KT)
Naziv strokovne izobrazbe: Gastronomsko-turistični tehnik/
Gastronomsko-turistična tehnica
Smer: GASTRONOMIJA
Programske enote Letnik |
1. |
2. |
3. |
4. |
Skupno število ur |
|
A - ·Splošnoizobraževalni predmeti |
Tedensko število ur |
|||||
1 |
Slovenščina |
4 |
4 |
3 |
3 |
487 |
2 |
Matematika |
3 |
3 |
3 |
3 |
383 |
3 |
Angleščina |
3 |
3 |
3 |
3 |
417 |
4 |
Nemščina |
2 |
2 |
2 |
210 |
|
5 |
Umetnost |
2 |
70 |
|||
6 |
Zgodovina |
2 |
1 |
105 |
||
7 |
Geografija |
2 |
1 |
105 |
||
8 |
Psihologija |
2 |
70 |
|||
9 |
Fizika |
2 |
70 |
|||
10 |
Kemija |
2 |
70 |
|||
11 |
Biologija |
2 |
70 |
|||
12 |
Športna vzgoja |
2 |
2 |
3 |
3 |
340 |
Skupaj A |
22 |
20 |
14 |
14 |
2397 |
|
B - Strokovni moduli |
||||||
1 |
Osnove gostinstva in turizma OTU 1, ZVH 1, PRE 1, KUH 1 |
4 |
140 |
|||
2 |
Podjetništvo in zakonodaja EKN 4 |
4 |
130 |
|||
3 |
Poslovno komuniciranje in IKT INF 2, POK 2 |
|
2 |
2 |
133 |
|
4 |
Naravna in kulturna dediščina GEO 2, UZG 2 |
4 |
134 |
|||
5 |
Priprava rednih obrokov KUH 7 |
4 |
3 |
234 |
||
6 |
Priprava izrednih obrokov KUH 7 |
4 |
3 |
230 |
||
7 |
Strežba rednih obrokov SŽB 4 |
2 |
2 |
132 |
||
8 |
Strežba izrednih obrokov SŽB 4 |
2 |
2 |
130 |
||
9 |
Priprava jedi pred gostom in mešanje pijač KUH 1, SŽB 0,5 |
1,5 |
50 |
|||
Skupaj B Od tega: |
10 |
8,5 |
12 |
9 |
1313 |
|
C - Praktično izobraževanje v šoli |
|
|
|
|
598 |
|
Č - Praktično izobraževanje pri delodajalcu |
|
114 |
152 |
|
266 |
|
D - Interesne dejavnosti |
96 |
96 |
96 |
64 |
352 |
|
E - Odprti del kurikuluma |
|
|
||||
Šport in sprostitev |
|
1 |
24 |
|||
Prehrana |
|
2 |
3 |
3 |
258 |
|
Nemščina v stroki |
|
1 |
3 |
128 |
||
Modul Catering KUH 1, SŽB 0,5 |
|
1,5 |
50 |
|||
Modul Estetika in senzorika KUH 0,5, SŽB 1 |
|
1,5 |
50 |
|||
Modul Kulinarika in vina v Sloveniji in svetu KUH 0,5, SŽB 1 |
|
1,5 |
50 |
|||
Projektno delo – KUH oz. SŽB |
|
3 |
102 |
|||
Skupaj E*· |
|
4,5 |
7 |
9 |
612 |
|
Poklicna matura (izdelek oz. storitev in zagovor) |
|
|
|
|
|
|
Skupaj A + B + E |
32 |
33 |
33 |
32 |
4322 |
|
Skupaj A + B + Č + D + E |
4940 |
|||||
Število tednov izobraževanja |
||||||
Število tednov izobraževanja v šoli |
35 |
32 |
32 |
34 |
133 |
|
Število tednov praktičnega izobraževanja z delom |
3 |
4 |
7 |
|||
Število tednov interesnih dejavnosti |
3 |
3 |
3 |
2 |
11 |
|
Skupno število tednov izobraževanja |
38 |
38 |
39 |
36 |
151 |
* V 3. letniku se 50 ur izpelje znotraj interesnih dejavnosti .
Opombe:
EKN - ekonomija
GEO - geografija
INF - informatika
KUH - kuharstvo
OTU - osnove turizma
POK - ·poslovno komuniciranje
PRE - prehrana
SŽB - strežba
UZG - umetnostna zgodovina
ZVH - zdravstvena vzgoja in higienski minimum