01/ 540 92 40 info@ssgtlj.si

V sodelovanju s Turistično zvezo Slovenije, to sta zastopali sekretarka Karmen Grebenc Burger in strokovna sodelavka Petra Pistotnik, Turistično gostinsko zbornico
Slovenije in Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije je danes na naši šoli potekalo že 15. regijsko tekmovanje Zlata kuhalnica. Učenci dvanajstih slovenskih osnovnih šol so pripravljali funšterc in piščančjo obaro z žitnim vložkom ter napitek na osnovi mešanic kavnih nadomestkov, ki so ju nekoč pripravljale knapovske družine. Po izboru komisije, ki so jo sestavljali Tomaž Vozelj, predsednik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije, Janez Dolšak, vodja kuhinje v Grand hotelu Union, Darinka Hüll, učiteljica predmeta Kuharstvo na SŠGT, in Erik Godec, dijak SŠGT, so si tokratno zlato kuhalnico prikuhale kar štiri osnovne šole, na državno tekmovanje pa sta se uvrstili najboljši ekipi po točkah, OŠ Mirana Jarca Črnomelj in OŠ Ig.

Vsem sodelujočim učencem in njihovim mentorjev čestitamo za odlične predstavitve jedi!

Dostopnost