01/ 540 92 40 info@ssgtlj.si

 

Namen in cilji projekta Usposabljanje mentorjev 2023–2026

Projekt Usposabljanje mentorjev 2023 – 2026 v celoti financirata Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje, Evropska unija – NextGenerationEU iz sredstev Mehanizma na okrevanje in odpornost zato je udeležba brezplačna. Več o NOO na povezavi

Višina sofinanciranja: 722.000,00 EUR

Sofinancirano je izvajanja programov usposabljanja za mentorje, ki v podjetjih izvajajo praktično usposabljanje z delom in praktično izobraževanje po izobraževalnih programih za pridobitev izobrazbe. Usposabljanje poteka  po programih za usposabljanje mentorjev, ki jih je pripravil Center Republike Slovenije za poklicno izobraževanje (CPI) in  so opredeljena v nadaljevanju.

Namen projekt Usposabljanje mentorjev 2023–2026 je prispevati k izboljšanju odzivnosti sistema izobraževanja in usposabljanja na potrebe trga dela z izboljšanjem kompetenc mentorjev v podjetjih ter posledično krepitvi sodelovanja med izobraževalnim sistemom in trgom dela. Cilj projekta je zmanjšati neskladja med kompetencami, ki jih šolajoči pridobijo med izobraževanjem ter kompetencami, ki jih iščejo delodajalci, s čimer bo omogočen boljši prehod iz izobraževanja na trg dela, in sicer z usposabljanjem 1950 mentorjev v podjetjih.

Usposabljanje mentorjev 2023–2026 je projekt, ki omogoča BREZPLAČNO usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom in študentom na praktičnem izobraževanju pa tudi mentorjev vajencem.

Projekt ponuja dva sklopa brezplačnih usposabljanj za mentorje:

Program 1: osnovno usposabljanje mentorjev: Usposabljanje mentorjev dijakom na praktičnem usposabljanju z delom in študentom na praktičnem izobraževanju (32 ur)

Program 2:  Nadaljnja usposabljanja za mentorje:

Kako dijake in vajence pripraviti na vmesni preizkus (8 ur)

Dostopnost