Najboljši način, kako spoznati šolo, na katero se želimo vpisati, je, da obiščemo informativni dan. Na naši šoli je tako kakor po vsej Sloveniji potekal 15. in 16. februarja 2013, v petek ob 9. in 15. uri, v soboto pa ob 9. uri. Prišlo je okoli 600 učencev in staršev, ki so si z veseljem ogledali šolo ter program, ki smo ga pripravili dijaki drugih in tretjih letnikov s profesorji.
Največ obiskovalcev je prišlo v petek dopoldne, nekateri že krepko pred deveto uro. Ko se je ob devetih začel program, ki sva ga povezovala s sošolcem Vidom, so vsi obiskovalci z zanimanjem prisluhnili, kaj smo jim letošnje leto pripravili na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani. Ker smo dan prej praznovali valentinovo, je letošnji informativni dan potekal v znamenju ljubezni.
Preberite več: Informativni dan 2013 na Srednji šoli za gostinstvo in turizem v Ljubljani
(razmišljanje in življenjska izkušnja)
To razmišljanje je moj prispevek za srečanje z gospodom Černičem, avtorjem knjige Bebo.
Moja pot karateja se je začela v osnovni šoli. Začela sem trenirati zato, ker so me v osnovni šoli pretepli, treningi karateja pa so mi povečali samozavest. Šla sem na OŠ Vrhovci, kjer sem se vpisala. Sprva sem težko sledila, nato pa je šlo vedno lažje in hitreje. Na treningu smo delali cuki - udarec z roko v telo, maegeri - udarec z nogo v telo in prvo blokado. In že je bil na vrsti izpit. Zdelo se mi je zelo zanimivo, saj nisem vedela, kako poteka izpit.
Knjiga Bebo, o fantu, ki je bil malo tako pisatelja Jureta Černiča mi je dala veliko misliti. Pisatelj je na zabaven in preprost način opisal nekoga, ki ima motnjo v duševnem razvoju. Pred samim branjem sem pričakovala, da bo knjiga opisovala žalostno usodo junaka, a me je pozitivno presenetila. Bebo bi nam lahko bil za zgled, da v življenju ne smemo obupati. Ni življenje tisto, ki nam postavlja ovire, ampak smo to mi sami.
Q: What kinds of food do you prepare?
A: I need time to follow recipes. My husband enjoys preparing Slovenian dishes. It's quite common for us to eat jota, various slow cooked meals or beef stew on a Sunday afternoon. I enjoy preparing pizza, made with spelt flour, olive oil, tomato sauce and topped with tomatoes, mozarella, basil, oregano, grilled chicken and arugula. I like to experiment with cooking. I've prepared strawberry shortcake from scratch. Another of my favourites is cranberry muffins.
Preberite več: Interview with Our Foreign Teacher, Mrs. Ivanič
V ekipi kuharstva so tekmovali Karmen Lukan, Andrej Ježek in Kristjan Kitner z mentorjem Juretom Mundo in dosegli priznanje za sodelovanje.
Ekipa strežbe v kateri so sodelovali Jana Strajnar, Domen Marolt in Martin Kranjc z mentorjem Luko Ludvikom Fekonjo je prav tako dosegla priznanje za sodelovanje.
V skupnem seštevku točk smo osvojili 3. mesto.